Het witte goud van Trapani

Verblind door het zout De honderden witte zoutpannen, de windmolens, de kanalen in duizend hectaren zoutvlaktes van Ettore, Infersa, Paceco langs de kust van Marsala naar Trapani ogen als een surrealistisch, bijna buitenaards scenario. Het is de zoutweg, binirittu, gezegend door God, naar de woorden van de Siciliaanse dichter Turi Toscano. Een stap terug in de tijd Drieduizend jaar geleden,


De verdere inhoud van dit artikel is exclusief voor Taste-Italy leden.
Meld je aan met je gebruikersnaam en paswoord op deze pagina. Of registreer jezelf via deze pagina.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
Really Simple CAPTCHA is not enabled
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.
*Verplicht veld
Over D.J. Bruggeman 154 Artikelen
D.J. Bruggeman is geboren in Antwerpen en heeft een master in moderne talen. Sinds vele jaren woont ze in Rome waar ze gewerkt heeft als journalist-documentarist en language coach. Ze houdt van culinaire wandelingen, is lid van de Italiaanse Sommelier Association en met het motto Travel-Eat-Drink & Write neemt ze de lezers mee op een boeiende reis tussen intriges, wijnen en spijzen. Auteur van de culinaire thriller"De wijn van Clemens".